Greenmed

Ο φυσικός δρόμος για την υγεία...

GMC2 Η Φυσική Θεραπεία Οστεοαρθρίτιδας


Προβολή μεγαλύτερης εικόνας

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ: 100010
****

Αρχική Τιμή: 55,00
Η Τιμή μας: 49,00 (Περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ)
Κερδίζετε : 6,00 (11%)

 
Περιγραφή
Περισσότερες πληροφορίες
Κριτικές
Τι είναι το GMC-2

  - To GMC-2 είναι η φυσική λύση στο πρόβλημα της Οστεοαρθρίτιδας. Είναι ένα καινοτόμο και υψηλής ποιότητας υγρό σύμπλεγμα υδροχλωρικής και θειικής γλυκοζαμίνης , Χονδροϊτίνης, και ένα εκπληκτικό μείγμα κολλαγόνου τύπου ΙΙ (C II) προερχόμενου από βιοδιαθέσιμα αμινοξέα.
  - Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιφλεγμνοώδες προϊόν καθώς περιέχει MSM (μεθυλσουλφονυλο-μαθανιου), Boswellia serrata (ινδικό λιβάνι), θειούχο πρωτεολυτικό ένζυμο από ανανά την Βρωμελαΐνη, και πολυακόρεστα λίπη Ω3 από λιναρόσπορο
  - Έχει επίσης  σημαντική αντιοξειδωτική δράση που οφείλεται στις ιδιότητες του εκχυλίσματος της ρίζας του φυτού Γιούκα, σύμφωνα με τις οποίες καταπολεμούνται οι ελεύθερες ρίζες και τα συνεπακόλουθα εκφυλιστικά φαινόμενα των χόνδρων.

  Που ωφελεί το GMC-2;

 • - Επιτυγχάνει πολλαπλασιασμό των κατεστραμμένων κυττάρων των χόνδρων.

 • - Ενισχύει την παραγωγή αρθρικού υγρού και διατηρεί το ισοζύγιό του.

 • - Αναστέλλει παράλληλα την δράση της κολλαγενάσης και της φωσφολιπάσης που ενέχονται στις φθορές των χονδρικών κυττάρων.

 • - Αναδομεί τους χόνδρους των αρθρώσεων.

 • - Καταπραΰνει τον πόνο από τις ερεθισμένες αρθρώσεις.

 • - Επαναφέρει την ευκαμψία τους, μειώνει την φλεγμονή, και αναπλάθει τους χόνδρους και τους συνδέσμους των οστών και των μυών.


Γιατί διαφέρει από τα άλλα συμπληρώματα;

To GMC2 διαφέρει από τα υπόλοιπα συμπληρώματα γλυκοζαμίνης και χονδροϊτίνης στο ότι είναι σε υγρή μορφή, με αποτέλεσμα το ποσοστό απορρόφησης να είναι σημαντικά υψηλότερο από ότι σε σκόνη η σε δισκία. Επιπλέον η γρήγορη δράση του οφείλεται στις πολλές φυσικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει. Δεν περιέχει συντηρητικά η τεχνητές χρωστικές η γεύσεις. Αντ' αυτού χρησιμοποιεί φυσικά συμπυκνώματα σταφυλιού σαν βάση.


Συστατικά:

Γλυκοζαμίνη υδροχλωρική 1000 mg - Γλυκοζαμίνη Θειική 500 mg - Κολλαγόνο 400 mg - Χονδροϊτίνη Θειική 200 mg - Methylsulfonylmethane (MSM) 200 mg - Boswellia serrata (resin extract) 60 mg - Flaxseed oil (Omega-3) 50 mg - Βρωμελαΐνη 50 mg - Εκχύλισμα ρίζας Γιούκα 20 mg - Μαγγάνιο Θειικό 2 mg


Δοσολογία:
 • - Τις πρώτες 15 ημέρες της θεραπείας παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας το πρωί και μία το βραδύ μισή ώρα πρίν το φαγητό.
 • - Μετά τις 15 ημέρες συνεχίζουμε με μία κουταλιά της σούπας για την υπόλοιπη θεραπεία.


Ανάλυση των στοιχείων του GMC-2 και κλινικές μελέτες

Χονδροϊτίνη

Η Chondroitin είναι ένα μόριο που δημιουργείται  υπό φυσιολογικές συνθήκες  στο σώμα μας. Είναι ένα σημαντικό συστατικό του χόνδρου  , στην πραγματικότητα συνδέει τα μόρια του χόνδρου στις αρθρώσεις . Η χονδροϊτίνη  βοηθά να κρατάει υγιή τον  χόνδρο μέσω της απορρόφησης υγρών (ιδιαίτερα νερό) εντός του συνδετικού ιστού. Μπορεί επίσης να μπλοκάρουν τα ένζυμα που διασπούν τον χόνδρο, και παρέχει τα δομικά στοιχεία για τον οργανισμό να παράγει νέο χόνδρο.

Η θειική χονδροϊτίνη είναι μια θειική γλυκοζαμινογλυκάνη(GAG) που αποτελείται από μια αλυσίδα εναλλασσόμενων σακχάρων (Ν-ακετυλογαλακτοζαμίνη και γλυκουρονικό οξύ). Βρίσκεται συνήθως συνδεδεμένο με πρωτεΐνες ως μέρος μιας  πρωτεογλυκάνης. Μια αλυσίδα χονδροϊτίνης  μπορεί να έχει πάνω από 100 επιμέρους σάκχαρα, καθένα από τα οποία μπορεί να είναι θειικωμένη σε μεταβλητές θέσεις και  ποσότητες.

Η θειική χονδροϊτίνη είναι ένα σημαντικό δομικό συστατικό του χόνδρου και παρέχει ένα μεγάλο μέρος της αντοχής τους στην συμπίεση. Μαζί με την  γλυκοζαμίνη, η θειική χονδροϊτίνη έχει γίνει ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο συμπλήρωμα διατροφής

Η  χονδροϊτίνη δεν παρέχει μόνο τα δομικά στοιχεία  και κρατά το νερό και θρεπτικά συστατικά, αλλά επιτρέπει σε άλλα μόρια να κινούνται μέσω του χόνδρου. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ιδιότητα, καθώς δεν υπάρχει παροχή αίματος στον χόνδρο. Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ο χόνδρος μπορεί να υποστηριχτεί  μέσω συμπληρωμάτων. Η Χονδροϊτίνη και παρόμοιες ενώσεις  επίσης υπάρχουν στα εσωτερικά τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Εδώ μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της μη φυσιολογικής κυκλοφορίας του αίματος, η των ούρων διαμέσου των αγγείων .

Mayo Clinic Research (Συμπεράσματα)

Η ομοφωνία  των εμπειρογνωμόνων και οι απόψεις της βιομηχανίας  υποστηρίζουν την χρήση της χονδροϊτίνης της γλυκοζαμίνη, για τη βελτίωση των συμπτωμάτων και να σταματήσει (ή ενδεχομένως να  αναστρέψει) την εκφυλιστική διαδικασία της οστεοαρθρίτιδας.

Οστεοαρθρίτιδα και επιστημονικά στοιχεία
Πολλαπλές ελεγχόμενες κλινικές μελέτες από τη δεκαετία του 1980 έχουν εξετάσει τη χρήση  από του στόματος χονδροϊτίνης σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα του γόνατος και άλλα σημεία (σπονδυλική στήλη, ισχία, αρθρώσεις δακτύλων). Οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες έχουν αναφερθεί σε σημαντικά οφέλη από πλευράς των συμπτωμάτων (όπως πόνος), λειτουργικότητα (όπως η κινητικότητα) και οι μειωμένες απαιτήσεις σε φάρμακα (όπως αντι-φλεγμονώδη).
         Ωστόσο, οι περισσότερες μελέτες έχουν σύντομη διάρκεια  (έξι μήνες) με μεθοδολογικές αδυναμίες. Παρά τις αδυναμίες και τις ενδεχόμενες προκαταλήψεις στά διαθέσιμα αποτελέσματα, το βάρος των επιστημονικών στοιχείων δείχνουν μια ευεργετική επίδραση όταν χρησιμοποιείται χονδροϊτίνη για 6-24 μήνες. Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις δεν είναι σαφείς. Πρόσφατα διενεργούνται μελέτες με τα αποτελέσματα εφαρμογής της Χονδροϊτίνη στό δέρμα. Η Χονδροϊτίνη χρησιμοποιείται συχνά με γλυκοζαμίνη.
        Ιάπωνες ερευνητές έχουν βρει ότι η χονδροϊτίνη μπορεί να παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του ιξώδους και την ελαστικότητα των ιστών . Μια πρόσφατη μελέτη in vitro η οποία έγινε από επιστήμονες στο Βέλγιο διαπίστωσε ότι η χονδροϊτίνη είχε δυνητικά ευεργετικά αποτελέσματα για τα ανθρώπινα κύτταρα χόνδρου.

 MSM

MSM ή διμεθυλοσουλφόνη είναι μία ένωση οργανικού θείου με τον τύπο (CH3) 2SO2. Εμφανίζεται στη φύση σε μερικά πρωτόγονα φυτά και είναι παρούσα σε μικρές ποσότητες σε πολλά τρόφιμα και ποτά και διατίθεται στην αγορά ως ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Δύο πρόσφατες μελέτες από το Δρ Ronald Lawrence μέτρησε τα αποτελέσματα του
MSM σε αθλητές και ασθενείς με προβλήματα στις αρθρώσεις:
• Πρώτον, τραυματισμένοι αθλητές οι οποίοι λάμβαναν MSM, εκτός από τη συνήθη φυσική θεραπεία τους, ανέφεραν βελτιωμένη ανάκτηση (58%) έναντι μιας ομάδας του εικονικού φαρμάκου (33%). Επιπλέον, με τη χρήση
MSM οι αθλητές είχαν 40% λιγότερες επισκέψεις στο ιατρείο κατά τη διάρκεια της θεραπείας
• Δεύτερον, μια διπλή-τυφλή μελέτη έδειξε ότι ασθενείς με πόνο στις αρθρώσεις, λαμβάνοντας 2.250 mg
MSM καθημερινά για 6 εβδομάδες ανέφεραν κατά μέσο όρο 82% βελτίωση, σε σύγκριση με το 18% που έλαβαν εικονικό φάρμακο
Το MSM είναι πολύ ευεργετικό για τους αθλητές και τα δραστήρια άτομα. Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αποκατάσταση μετά την προπόνηση και μειώνει το χρόνο αποκατάστασης για τους τραυματισμούς μαλακών ιστών σε αθλητές.

Η Γλυκοζαμίνη και το MSM συνεργάζονται καλύτερα για την αρθρίτιδα

Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Clinical Drug
Investigations, έγινε μεγάλη είδηση ​​τον Ιούλιο του 2004. Η μελέτη διαπίστωσε ότι ο συνδυασμός της γλυκοζαμίνης και MSM είναι περισσότερο αποτελεσματικός έναντι της οστεοαρθρίτιδας. Αν και τα επιμέρους θρεπτικά συστατικά βελτιώσαν τον πόνο και το πρήξιμο στις προσβεβλημένες αρθρώσεις των ασθενών, η συνδυασμένη θεραπεία ήταν πιο αποτελεσματική από τό MSM ή την γλυκοζαμίνη απο μόνη της στη μείωση αυτών των συμπτωμάτων και βελτίωση της λειτουργίας των αρθρώσεων. Σε μια κλινική δοκιμή που διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών στο Hyderabad, στηνΙνδία, 118 ασθενείς με ήπια έως μέτρια οστεοαρθρίτιδα υποβλήθηκαν σε θεραπεία τρεις φορές την ημέρα με 500 χιλιοστόγραμμα γλυκοζαμίνης, και 500 mg MSM, ένας συνδυασμός και των δύο, ή ανενεργό ψευδοφάρμακο  . Μετά από 12 εβδομάδες θεραπείας, η μέση βαθμολογία του πόνου μειώθηκε 1,74 έως 0,65 στην ομάδα που έλαβε μόνο γλυκοζαμίνη. Στην ομάδα που έλαβε μόνο MSM, μειώθηκε 1,53 έως 0,74. Ωστόσο, στην ομάδα συνδυασμού, έπεσε 1,7 έως 0,36. Η θεραπεία συνδυασμού είχε μια ταχύτερη επίδραση επί του πόνου και της φλεγμονής σε σύγκριση με γλυκοζαμίνη μόνο. Όλες οι θεραπείες ήταν καλά ανεκτές. "Μπορούμε να συμπεράνουμε," λένε οι ερευνητές, «ότι ο συνδυασμός του MSM με γλυκοζαμίνη παρέχει καλύτερη και πιο γρήγορη βελτίωση σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα."

Η αποτελεσματικότητα του μεθυλσουλφονυλμεθάνιο (MSM) στον πόνο της οστεοαρθρίτιδας του γόνατος: μια πιλοτική κλινική δοκιμή.

Kim LS, Axelrod LJ, Howard P, Buratovich N, Waters RF.

Southwest College Research Institute, Southwest College of Naturopathic Medicine and Health Sciences, Tempe, AZ 85282, USA. l.kim@scnm.edu

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:  Το MSM (3g δύο φορές την ημέρα), βελτίωσε τα συμπτώματα του πόνου και της φυσικής λειτουργίας κατά τη διάρκεια της σύντομης παρέμβασης χωρίς σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ

Τι είναι το κολλαγόνο
Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστού. Αποτελεί το βασικό συστατικό του δέρματος και της επιδερμίδας. Παίζει τεράστιο ρόλο στην κατασκευή του σώματος γιατί είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος, των χόνδρων, των αρθρώσεων αλλά και των οστών.

Από την ηλικία των 25 και μετά τα επίπεδα του κολλαγόνου μειώνονται φυσιολογικά, με τις γυναίκες να χάνουν κολλαγόνο με γρηγορότερο ρυθμό από τους άνδρες, κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης. "Η μείωση της ποσότητας του διαθέσιμου κολλαγόνου έχει έντονα αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα και τη φυσική μας κατάσταση.
Συνέπεια της έλλειψής του είναι συχνά η εμφάνιση κούρασης, πόνων και μια γενικότερη μείωση της φυσικής απόδοσης του οργανισμού. Πολλές ασθένειες χαρακτηριστικές του γήρατος, όπως η οστεοαρθρίτιδα και οι πόνοι στις αρθρώσεις είναι στενά συνδεδεμένες με τη μη επαρκή ποσότητα κολλαγόνου που υπάρχει στον οργανισμό.

 

Image of collagen fibrils

Παραδείγματα από την έρευνα και μελέτες που έγιναν σχετικά με το πώς το κολλαγόνο βοηθά στην αρθρίτιδα και τον πόνο στις αρθρώσεις

Κλινική μελέτη

Harvard University School of Medicine
από τον Alex Duarte, Ο.Π., Ph.D.

Στο Harvard University School of Medicine, ο Δρ Ντέιβιντ Trentham και οι συνεργάτες του έδωσαν πολύ μικρές δόσεις του υδρολυμένου κολλαγόνου τύπου ΙΙ σε 10 ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα. Οι ασθενείς αυτοί λάμβαναν όλοι ανοσοκατασταλτικά φάρμακα και αντι-φλεγμονώδη όπως η μεθοτρεξάτη και μερκαπτοπουρίνη τα οποία διέκοψαν πριν την λήψη κολλαγόνου τύπου II.
         Οι ασθενείς πήραν μικρές δόσεις του κολλαγόνου τύπου II για ένα μήνα και στη συνέχεια αυξήθηκε η δοσολογία για δύο μήνες μετά.      

         Εξήντα τοις εκατό των ασθενών  έδειξαν σημαντική κλινική ανταπόκριση και ένας ασθενής έδειξε μία πλήρη απόκριση στην οποία η νόσος εξαλήφθηκε εντελώς για 26 μήνες. Το πιο σημαντικό, δεν υπήρξε απολύτως καμία παρενέργεια.
           Αυτά τα αποτελέσματα ήταν τόσο εντυπωσιακά ώστε ακολούθησε μια δεύτερη διπλή τυφλή μελέτη 90 ημερών. Η  δεύτερη φάση της μελέτης πραγματοποιήθηκε σε 60 ασθενείς με πολύ σοβαρή, ενεργό ρευματοειδή αρθρίτιδα.        

 Οι ασθενείς έλαβαν είτε το υδρολυμένο  κολλαγόνο τύπου II ή ένα ψευδοφάρμακο. Η συγκέντρωση ήταν ισοδύναμη με εκείνη στην πρώτη μελέτη.
         Στο τέλος της μελέτης, 59 από τους 60 ασθενείς αξιολογήθηκαν. Είκοσι οκτώ είχαν λάβει το κολλαγόνο τύπου II και 31 είχαν λάβει το εικονικό φάρμακο.
        Σε σύγκριση με την ομάδα εικονικού φαρμάκου, Η ομάδα που έλαβε το κολλαγόνο έδειξε σημαντικές βελτιώσεις στην διόγκωση της άρθρωσης, και την ευαισθησία ή πόνο.        

  Τέσσερις ασθενείς στην ομάδα που έλαβε κολλαγόνο τύπου ΙΙ,  έδειξε μια πλήρη υποχώρηση της νόσου.. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν πλέον τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανένας  ασθενής στην ομάδα εικονικού φαρμάκου δεν  έδειξε ύφεση. Καμία παρενέργεια ή αρνητικών επίπτωση δεν  παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της μελέτης.
Η μελέτη του Χάρβαρντ χρηματοδοτήθηκε από μια εταιρεία βιοτεχνολογίας η οποία ερευνά τα αυτοάνωσα νοσήματα στο Λέξινγκτον της Μασαχουσέτης .

Μαγγάνιο

Μαγγάνιο βρίσκεται ως ελεύθερο στοιχείο στη φύση (συχνά σε συνδυασμό με σίδηρο), και σε πολλά ορυκτά. Το ελεύθερο στοιχείο είναι ένα μέταλλο με σημαντικές βιομηχανικές χρήσεις κράμα μετάλλου. Ιόντα Μαγγανίου  λειτουργούν ως συμπαράγοντες για έναν αριθμό ενζύμων? Το στοιχείο είναι έτσι ένα απαιτούμενο ιχνοστοιχείο για όλους τους γνωστούς ζώντες οργανισμούς.

Μαγγάνιο απαιτείται για την κατασκευή του χόνδρου. Μπορούμε να έχουμε σημαντικά επίπεδα γλυκοζαμίνης, αλλά χωρίς επαρκή μαγγάνιο η παραγωγή του χόνδρου θα σταματήσει. Σε μια κλινική δοκιμή μελέτη με γλυκοζαμίνη, χονδροϊτίνη και μαγγάνιο, 72 άτομα με ήπια έως μέτρια οστεοαρθρίτιδα του γόνατος έδειξε σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων μετά την λήψη αυτών των συμπληρωμάτων. Υπολογίζεται ότι το 37% των ανθρώπων
  έχουν χαμηλά επίπεδα μαγγανίου στη διατροφή τους.

Το Μαγγάνιο συμμετέχει σε διάφορες λειτουργίες μέσα στο ανθρώπινο σώμα με την βοήθεια και άλλων βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

• βοηθά για να μας προστατεύσει από ιούς και άλλες μολύνσεις, με την ενίσχυση των κυτταρικών τοιχωμάτων μας. Το Μαγγάνιο μπορεί να παράγει, επίσης,κύταρα "δολοφόνους"  τα οποία καταστρέφουν τα άρρωστα ή μολυσμένα κύτταρα?
• συμβάλλει στη δημιουργία λιπαρών οξέων και της χοληστερόλης, αμφότερες απαραίτητες διεργασίες, καθώς και γλυκογόνο - μια ουσία αναπόσπαστη με την ενέργεια και την κίνηση?
• βοηθά στην ενίσχυση των οστών, του κολλαγόνου και του συνδετικού ιστού, όπως τους συνδέσμους. Οι αθλητές  χρειάζονται συμπλήρωμα μαγγανίου, δεδομένου ότι μπορεί να βοηθήσει στην λίπανση των αρθρώσεων?
• συμβάλλει στην προώθηση της φυσιολογικής  λειτουργίας των νεύρων.                                                                             • υπάρχει μια σημαντική ποσότητα μαγγανίου στην υπόφυση, όπου κατασκευάζονται ορμόνες του φύλου, είναι γνωστό ότι παίζουν ένα ρόλο στην σεξουαλική λειτουργία?
• βοηθά στην παραγωγή του μητρικού γάλακτος
Κλινική μελέτη

Αντι-φλεγμονώδη αποτελέσματα της ανασυνδυασμένης ανθρώπινης υπεροξειδιομαγγανίου δισμουτάσης σε αρθρίτιδα από ανοσοενισχυτικό σε αρουραίους

M. Shingu1 , S. Takahashi1, M. Ito1, N. Hamamatu1, Y. Suenaga1, Y. Ichibangase1 and M. Nobunaga1
Department of Clinical Immunology, Medical Institute of Bioregulation, Kyushu University 69, 4546 Tsurumihara, 874 Beppu, Japan
Περίληψη:
Τα αντι-φλεγμονώδη αποτελέσματα της ανασυνδυασμένης ανθρώπινης υπεροξειδιομαγγανίου δισμουτάσης σε αρθρίτιδα από ανοσοενισχυτικό ερευνήθηκε. Τοπική εφαρμογή αυτής της υπεροξειδιομαγγανίου δισμουτάσης χορηγούμενες κάθε 2 ημέρες,  μείωσε σημαντικά το οίδημα των ποδιών.

 

Συγγραφέας: Μαίρη Λάμπρου
Προσθέθηκε στις: 13/11/2014, 10:44

****

Είδα μια διαφορά από τις πρώτες μέρες στον πόνο. Δεν μου προξένησε κάποιο πρόβλημα και νομίζω ότι κάνει την δουλειά που αναφέρει. Είναι σχετικά ακριβό με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν αλλά από την στιγμή που δουλεύει ...
Συγγραφέας: Παπαδόπουλος Δημήτρης
Προσθέθηκε στις: 04/11/2014, 17:04

*****

Αν και αρχικά ήμουν διστακτικός, δοκίμασα το προϊόν και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Αξίζει σίγουρα τα χρήματά του.
Συγγραφέας: Καρβουνόπουλος Θωμάς
Προσθέθηκε στις: 04/11/2014, 17:03

*****

Λόγο εργασίας (μεταφορέας), οι αρθρώσεις μου άρχισαν να πονάνε. Με μια επίσκεψη σε γιατρό που πρότεινε ένα συμπλήρωμα χονδροιτίνης και γλυκοζαμίνης. Δοκίμασα αμέσως το GMC-2 και είδα διαφορά από τις πρώτες 2 εβδομάδες. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Προσθήκη νέας σημείωσης

*
*
*

Για την αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων, σας παρακαλούμε πληκτρολογήστε τα γράμματα που βλέπετε δίπλα σας.

  Επανασχεδιασμός

Χαρακτήρες: 

  
*
  
  
*

Για την αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων, σας παρακαλούμε πληκτρολογήστε τα γράμματα που βλέπετε δίπλα σας.

  Επανασχεδιασμός

Χαρακτήρες: 

Περιμένετε ...