Greenmed

Ο φυσικός δρόμος για την υγεία...

Το Ginkgo biloba η νόσος Alzheimer

Το Ginkgo biloba η νόσος Alzheimer

 

Τα φύλλα ή το εκχύλισμα των φύλλων του gingko biloba χρησιμοποιούνται ευρέως σε συμπληρώματα διατροφής ή σε καινοφανή τρόφιμα. Μια νέα κλινική δοκιμή πρωτογενούς πρόληψης της νόσου Alzheimer από τον DeKosky και τους συνεργάτες του έρχεται να εξετάσει την επίδραση του εκχυλίσματος Egb 761, το οποίο περιέχει 2 βασικά συστατικά: φλαβονοειδή σε ποσοστό 22% - 27% και λακτόνες τερπενίων (γκινγκολίδες και μπιλομπαλίδη) σε ποσοστά 5% έως 7%.

 

Τα μεν φλαβονοειδή επιδεικνύουν αντιοξειδωτική δράση και κατ' επέκταση νευροπροστατευτική. Η γκινγκολίδη Β παρουσιάζει αντιπηκτική δράση, ενώ οι γκινγκολίδες Α και J φαίνεται να ενισχύουν τη νευρογένεση, να προστατεύουν τα νευρικά κύτταρα από δυσλειτουργία και από τον κυτταρικό θάνατο που προκαλείται από την άθροιση της πρωτεΐνης 42 του β-αμυλοειδούς (Αβ42). Ας μη λησμονούμε πως η πρωτεΐνη αυτή, η συσσώρευσή της και η φλεγμονώδης της δράση θεωρούνται κύριοι μηχανισμοί εμφάνισης της νόσου Alzheimer.

 

Η κλινική δοκιμή GEM περιέλαβε 3069 συμμετέχοντες που δεν είχαν αναπτύξει νοητική βλάβη ή εμφάνιζαν πολύ ήπια έκπτωση της νοητικής λειτουργίας. Άτομα που είχαν παρουσιάσει νόσο Alzheimer πριν τα 75 τους χρόνια εξαιρέθηκαν από τη δοκιμή. Τα άτομα της μελέτης χωρίστηκαν ώστε να λαμβάνουν με τυχαίο τρόπο είτε το EGb 761 (120 mgr δύο φορές/ημέρα) είτε ένα εικονικό φάρμακο. Οι ασθενείς στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν ως προς την εμφάνιση άνοιας. Μέσα σε 6 χρόνια φάνηκε πως το EGb 761 δεν καθυστέρησε την εμφάνιση άνοιας οποιασδήποτε αιτιολογίας, συμπεριλαμβανομένης και της Alzheimer.

 

Καμία δράση επίσης δεν φάνηκε ως προς την πιθανή ευεργετική επίδραση του EGb 761 σε ανεπιθύμητα καρδιαγγειακά επεισόδια, στην πρόληψη του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου ή στη μείωση των αγγειακών βλαβών που ένα εγκεφαλικό επιφέρει.

 

Η σχέση του EGb 761 με την καρδιαγγειακή νόσο φαίνεται να είναι πιο πολύπλοκη τελικά, καθώς 25% των συμμετεχόντων που έλαβαν το συγκεκριμένο εκχύλισμα και είχαν καρδιαγγειακή νόσο, πριν το διαχωρισμό τους σε σχέση με το αν θα λάμβαναν το EGb 761 ή το εικονικό φάρμακο, παρουσίασαν τελικά αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση άνοιας. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι ερευνητές είναι πως πιθανότατα για άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 75 ετών που έχουν καρδιαγγειακή νόσο, η χρήση του Ginkgo Biloba να ενέχει κινδύνους.

 

Αποτελέσματα παλαιότερων κλινικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην τελευταία δεκαετία και εξέτασαν τη δράση του στη νοητική λειτουργία, απέδωσαν μεικτά αποτελέσματα. Το στοιχείο που δεν μπορεί να προσδιορισθεί μετά από 2 δεκαετίες έρευνας είναι η ταυτότητα των βιοδραστικών ουσιών του συγκεκριμένου εκχυλίσματος. Η πολύ πρόσφατη κλινική δοκιμή GEM αποτελεί τη μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, τόσο σε αριθμό συμμετεχόντων όσο και χρονική διάρκεια, προσπάθεια. Οι παλιότερες έρευνες ήταν ή πολύ μικρότερες σε μέγεθος ή πολύ πιο βραχύχρονες.

 

Γεγονός πάντως αποτελεί πως απαιτούνται πολύ περισσότερες έρευνες για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Ginkgo Biloba στη νόσο Alzheimer και κατ' επέκταση στην άνοια. Αν κάποια στιγμή βρεθεί κάποια ευεργετική επίδραση για μια ουσία, σίγουρα αυτή θα πρέπει να δίνεται στα πρώτα στάδια έκπτωσης της νοητικής λειτουργίας, ώστε να προληφθεί η εξέλιξη της εκφυλιστικής αυτής νόσου.

 

Μέχρι να έρθουν στο φως τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα που να τεκμηριώνουν την οποιαδήποτε δράση αυτού του εκχυλίσματος, καλό θα ήταν να μη συνιστάται ή χρησιμοποιείται οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει Ginkgo Biloba, δεδομένων και των πιθανών προαναφερόμενων ανεπιθύμητων παρενεργειών. Οι ασθενείς και οι επαγγελματίες της υγείας ας αφήσουν τις φρούδες ελπίδες και ας εκτιμήσουν τη γνώση που μας παρέχουν τα υπάρχοντα δεδομένα.

 

πηγη www.iatronet.gr

 

Οι ευεργετικές επιδράσεις του ginkgo στην διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου, διαδίδονται εδώ και χρόνια από όσους ασκούν εναλλακτικές μορφές θεραπείας. Σύμφωνα όμως με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας, αυτό το πανάρχαιο γιατρικό φαίνεται πως ελάχιστα σχετίζεται με την επιβράδυνση του εκφυλισμού των νοητικών λειτουργιών που προκαλούν τα γηρατειά.

 

Ερευνητές σε έξι Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, με επικεφαλής τον Steven DeKosky, καθηγητή στην Ιατρική Σχολή της Βιρτζίνια, εξέτασαν την εγκεφαλική λειτουργία μιας ομάδας ηλικιωμένων στην οποία χορήγησαν συμπληρώματα ginkgo και μιας άλλης στην οποία χορήγησαν χάπια placebo. Η επιδόσεις της πρώτης ομάδας δεν διέφεραν σε αξιοσημείωτο βαθμό από τις επιδόσεις της δεύτερης. Επομένως, σύμφωνα με τον Steven De Kosky δεν έχουμε σοβαρές ενδείξεις ότι το ginkgo διατηρεί την καλή υγεία του εγκεφάλου.
Η συγκεκριμένη έρευνα όπως και μια προγενέστερη, η οποία διεξήχθη το 2008 με επικεφαλής και πάλι τον ίδιο καθηγητή, αναφέρουν ότι τα συμπληρώματα ginkgo δεν αποτρέπουν την εξέλιξη της άνοιας ή του αλτσχάιμερ στους ηλικιωμένους. Ελάχιστα, λοιπόν, αν όχι καθόλου, μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση των νοητικών λειτουργιών που σχετίζονται με την μνήμη, την γλώσσα και τον οπτικό και χωρικό προσανατολισμό.

 

Κάποιοι επιστήμονες πίστευαν ότι τα εκχυλίσματα του ginkgo θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντιφλεγμονώδεις συντελεστές οι οποίοι διατηρούν υγιείς τις εγκεφαλικές συνάψεις και προάγουν την αδιάλειπτη παροχή θρεπτικών συστατικών στους νευρώνες. Θεωρούσαν επίσης το ginkgo ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο αποτρέπει την οξειδωτική φθορά των εγκεφαλικών νευρώνων που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες απαντώνται σε ρυπογόνες ουσίες ή δημιουργούνται ως υποπροϊόντα πολλών μεταβολικών διεργασιών. Αν όμως το ginkgo λειτουργούσε κατ' αυτόν τον τρόπο, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Steven De Kosky και οι συνεργάτες του θα το είχαν επαληθεύσει με τα αποτελέσματα των ερευνών τους. Ωστόσο, ο Steven DeKosky παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα υπόκειται σε περιορισμούς. Οι εθελοντές ήταν άνω των 70 ετών, συνεπώς δεν είναι ξεκάθαρο αν οι επίδραση του ginkgo στη λειτουργία του εγκεφάλου θα μπορούσε να είναι ισχυρότερη στην περίπτωση που η χορήγησή του είχε ξεκινήσει σε νεαρότερη ηλικία. Στη συνέχεια, προκύπτει το ερώτημα σχετικά με το πώς ακριβώς επιδρά στο υπόλοιπο σώμα. Αν βελτιώνει την κυκλοφορία όχι μόνο στον εγκέφαλο αλλά σε ολόκληρο το σώμα, τότε η συγκεκριμένη έρευνα ίσως να μην ήταν αρκετά ενδελεχής ώστε να μπορέσει να εντοπίσει αυτές τις ανεπαίσθητες και έμμεσες επενέργειες.

 

Ο Douglas MacKay, ως αντιπρόεδρος των επιστημονικών και ρυθμιστικών υποθέσεων για το Συμβούλιο για την Αξιόπιστη Διατροφή, εύχεται να πραγματοποιηθούν πρόσθετες έρευνες. Αυτό όμως το οποίο απεύχεται είναι να κλείσει αυτή η έρευνα την πόρτα σε απαντήσεις σχετικά με ερωτήματα ή υποθέσεις εργασίας πάνω στο ginkgo. Συμπληρώνει, τέλος, ότι ο πήχης για αυτές τις πρόσθετες έρευνες φαίνεται να τοποθετείται ψηλότερα.

πηγη http://www.otenet.gr

 

Τα άτομα με επιληψία θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το δημοφιλές θεραπευτικό βότανο ginkgo biloba (τζίνγκο μπιλόμπα) ενδέχεται να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης επιληπτικής κρίσης, προειδοποιούν Γερμανοί ερευνητές. Οι επιστήμονες, που δημοσίευσαν τα ευρήματά της έρευνάς τους στο περιοδικό Journal of Natural Products, δήλωσαν πεπεισμένοι ότι το βότανο μπορεί να έχει ιδιαίτερα επιβλαβή επίδραση στα άτομα με επιληψία, αναφέροντας ότι εντόπισαν 10 γραπτές αναφορές επιληπτικών κρίσεων που σχετίζονταν με το ginkgo biloba.

 

Τα σκευάσματα τζίνγκο μπιλόμπα, τα οποία δημιουργούνται από τα φύλλα του ομώνυμου δέντρου, χρησιμοποιούνται από πολλά άτομα για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων υγείας, από την κατάθλιψη και την απώλεια μνήμης έως τις κεφαλαλγίες και τον ίλιγγο.

 

Η ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Βόννης, που εστίασε σε μία συγκεκριμένη χημική ουσία που περιλαμβάνει το βότανο, την τζινγκοτοξίνη, αναφέρει ότι τα ευρήματά της δείχνουν ότι η ουσία αυτή ενδέχεται να μεταβάλλει μια χημική οδό σηματοδότησης στον οργανισμό που συνδέεται με τις επιληπτικές κρίσεις και πιθανώς να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των αντιεπιληπτικών φαρμακευτικών αγωγών.

Ακόμη κι αν και δεν υπάρχουν οριστικές αποδείξεις ότι το βότανο ευθυνόταν για την αύξηση των επιληπτικών κρίσεων στα περιστατικά που αναφέρθηκαν, επισημαίνουν οι ερευνητές, οι ασθενείς θα πρέπει να προειδοποιούνται σχετικά με το ενδεχόμενο δυσμενούς επίδρασης του βοτάνου και οι παρασκευαστές των σκευασμάτων να καλούνται να ελέγχουν τα προϊόντα τους για τα επίπεδα της τοξίνης.

Πηγή: BBC News, www.healthview.gr/

Σχόλια

Συγγραφέας: Caseyscusa
Προσθέθηκε στις: 08/10/2017, 05:55

*****

Some people, especially those running on busy daily schedules tend to use the pills to help maintain weight since they can not afford to follow all the diet programs. This is not advised. It is recommended that one seek advice from a professional in this field before using the pills. This can save one from many dangers associated with the misuse.

The diet pills should always be taken whole. Some people tend to divide the pills to serve a longer period of time. This is not advised and can lead to ineffectiveness. If it is required that one takes a complete tablet, it means that a certain amount of the ingredients are required to achieve the desired goal. It is also recommended that one does not crush the pill and dissolve it in beverages. Chemicals found in beverages have the potential of neutralizing the desired nutrients in the pill thereby leading to ineffectiveness. The best way to take the tablets is swallowing them whole with a glass of water.

The diet pills speed up the metabolic processes. This is the key factor that leads to the burning of all the fats in the body. This means that one passes out lots of urine, which subsequently leads to dehydration. It is imperative that the user take lots of water round the clock. This will help curb dehydration, which can lead to health problems. In addition to that, water offers the required medium for the function of the nutrients and elimination of the fats.

When buying the review of diet pills, it is imperative that one gets the most recommended dose. People tend to compromise the quality and effectiveness of the tablets due to the variation in cost. The low priced pills depict poor quality, which means their effectiveness is not reliable. Some have also been found to cause health problems. The dose should also be taken as recommended. Over dose will not speed up the process but rather lead to complication. This will increase risk of side effects. If the taking of the pill is forgotten, do not take more to compensate for the lost time.

The diet plan enclosed with the diet pills has also to be followed. According to the requirements, the termination of the diet must be done even with no results. This means your body is irresponsive.
Συγγραφέας: Angelorarie
Προσθέθηκε στις: 01/10/2017, 12:43

*****

Do you feel like you have tried everything possible in order to lose weight? You are not alone--many people have the same problem. The following article is designed to give you tips that you may not have even known existed. By following these tips, you will reach your weight loss goal in no time.
Συγγραφέας: Caseyscusa
Προσθέθηκε στις: 29/08/2017, 07:15

*****

Click here...
Συγγραφέας: Timothyimine
Προσθέθηκε στις: 30/06/2017, 10:54

*****

301 Moved Permanently
301 Moved Permanently!..
Συγγραφέας: Dannykap
Προσθέθηκε στις: 12/06/2017, 19:24

*****

Attention Required! | Cloudflare
Attention Required! !
Συγγραφέας: Eugeneadexy
Προσθέθηκε στις: 30/04/2017, 16:50

*****

http://guod.me/sk/detoxic-moj-nazor-a-osobnu-skusenost-s-uzivanim-liekov-proti-parazitom.html

Προσθήκη νέας σημείωσης

*
*
*

Για την αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων, σας παρακαλούμε πληκτρολογήστε τα γράμματα που βλέπετε δίπλα σας.

  Επανασχεδιασμός

Χαρακτήρες: 

Περιμένετε ...