Greenmed

Ο φυσικός δρόμος για την υγεία...

Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου

Επί χρόνια οι κύριες προσπάθειες για την νίκη ενάντια στον καρκίνο έχουν επικεντρωθεί στην χημειοθεραπεία. Ωστόσο το νοσοκομείο John Hopkins ισχυρίζεται ότι υπάρχει και άλλος τρόπος.

 

Πρόσφατα το νοσοκομείο John Hopkins εξέδωσε την εξής ενημέρωση:

 

1. Όλοι έχουμε καρκινικά κύτταρα στο σώμα μας. Αυτά δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις γιατί ακόμη ο αριθμός τους είναι μικρός, και όχι κάποια δισεκατομμύρια όπως απαιτείται για να εντοπιστούν από τις εξετάσεις. Αν μετά από θεραπεία ο γιατρός επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν κυτταρικά κύτταρα στο σώμα του ασθενή, τότε αυτό που ενοεί είναι ότι ο εντοπισμός τους είνα αδύνατος γιατί ο αριθμος τους είναι κάτω του ανιχνέυσιμου ορίου.

 

2. Καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 μέχρι και πάνω από 10 φορές στη ζωή ενός ατόμου.

 

3. Συνήθως, όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι δυνατό, αυτό καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα αποτρέποντας έτσι τον πολλαπλασιασμό τους άρα και τον σχηματισμό όγκων.

 

4. Η παρουσία καρκίνου υποδεικνύει πως υπάρχουν πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε γενετικούς, περιβαλλοντικούς και διατροφικούς παράγοντες, όπως επίσης και στον τρόπο ζωής του ατόμου.

 

5. Οι διατροφικές ελλείψεις θα ξεπεραστούν αν αλλάξει η διατροφή και εμπλουτιστεί με συμπληρώματα διατροφής, με σκοπό την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

6. Η χημειοθεραπεία στην πραγματικότητα "δηλητηριάζει" τα γρήγορα αναπτυσσόμενα καρκινικά κύτταρα. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι καταστρέφονται και τα γρήγορα αναπτυσσόμενα υγιή κύτταρα του μυελού των οστών, της γαστρεντερικής οδού κ.λ.π. Μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες στα νεφρά, την καρδιά, το ήπαρ και στους πνεύμονες.

 

7. Η ακτινοβολία, πέρα από τα καρκινικά κύτταρα, καταστρέφει και υγιή κύτταρα, ιστούς, ακόμη και όργανα.

 

8. Αν και χημειοθεραπεία σε συνδυασμό με την ακτινοβολία μειώνει το μέγεθος του όγκου, η περεταίρω δράση της είναι περιορισμένη.

 

9. Όταν το ένα άτομο επι μεγάλο διάστημα κάνει χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει σταματήσει την δράση του ή πλέον είναι πολύ περιορισμένη. Με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος το άτομο να υποκείψει σε μολύνσης και επιπλοκές.

 

10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία, υπάρχει ο κίνδυνος να μεταλλάξουν τα καρκινικά κύτταρα και αυτά να καταστρέφονται πιο δύσκολα. Επίσης οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων και σε άλλες περιοχές.

 

11. Ο καρκίνος μπορεί να αποδυναμωθεί μειώνοντας την τροφή των καρκινικών κυττάρων μειώνοντας έτσι την ικανότητα τους να πολλαπλασιάζονται.

 

12. Το κρέας περιέχει πρωτεϊνες οι οποίες είναι δύσπεπτες και απαιτούν πολλά πεπτικά ένζυμα. Αυτό σημαίνει ότι τι άπεπτο κρέας παραμένει στα έντερα για μεγάλο χρονικό δια΄στημα, αποσυντίθεται και αυξάνονται οι τοξικές ουσίες.

 

13. Τα καρκινικά κύτταρα έχουν τοιχώματα τα οποία αποτελούνται από μια πρωτεϊνική στοιβάδα. Αν περιορίσουμε την κατανάλωση κρέατος, ελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα τα οποία επιτίθενται στα τοιχώματα αυτά και στη συνέχεια τα κύτταρα φονείς αναλαμβάνουν την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

 

14. Κάποια υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (μεταλλικά στοιχεία, ουσιαστικά λιπαρά οξέα, IP6, Flor ssence, Essiac, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες κ.λπ.). Επιπλέον άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό ότι προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο. Προγραμματισμένο κυτταρικός θάνατος είναι η φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.

 

15. Η αντιμετώπιση του καρκίνου έχει μεγάλη σχέση με το μυαλό, το σώμα και την ψυχή. Αν ο ασθενής έχει πνεύμα θετικό, αυτό θα τον βοηθήσει να επιβιώσει. ΆΣχημα αισθήματα όπως ο θυμός, η πικρία και τα τεντωμένα νεύρα δημιουργούν ένα αγχώδες, όξινο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει οτι αν μάθουμε να αγαπάμε και να συγχωρούμε θα μας βοηθήσει να αναπτυσσουμε συναισθήματα τα οποία θα δημιουργήσουν καλό περιβάλλον. Θα πρέπει να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε τη ζωή.

 

16. Ακόμη μια μέθοδος για να καταστρέφουμε τα καρκινικά κύτταρα είναι η οξυγονοθεραπεία. Εφόσον τα καρκινικά κύτταρα δεν ευδοκιμούν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα, η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές συντελούν στο να διοχετεύεται περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρα.

 

Τα καρκινικά κύτταρα για να τραφούν χρειάζονται:

 

Ζάχαρη

 

Ο καρκίνος τρέφεται από την ζάχαρη. Η ζάχαρη είναι μια σημαντική πηγή ενέργειας για τα καρκινικά κύτταρα. Αν την αφαιρέσουμε από την διατροφή μας αφαιρούμε και ένα μεγάλη πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Η γνωστές ζαχαρίνες και τα υποκατάστατα ζάχαρης περιέχουν ασπαρτάμη η οποία είναι επίσης βλαβερή. Κάποιο μέλι θα μπορούσε να καταναλωθεί ως φυσικό υποκατάστατο, αλλά και αυτό, σε μικρές ποσότητες. Προσοχή πρέπει να δοθεί και στο επιτραπέζιο αλάτι. Αυτό περιέχει χημικές προσθήκες προκειμένου να αποκτήσει το λευκό χρώμα. Καλύτερα χρησιμοποιείστε μπαχαρικά ή θαλασσινό αλάτι.

 

Γάλα

 

Το γάλα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή βλένναας. Η βλέννα τρέφει τον καρκίνο. Αν ανικαταστήσουμε το γάλα μρ γάλα σόγιας το οποίο δεν περιέχει γλυκαντικά, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

 

Κρέας

 

Το κρέας δημιουργεί στον οργανισμό μας όξινο περιβάλλον. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινο περιβάλλον. Καλύτερα να τρώμε ψάρι ή κοτόπουλο αντί για χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας. Επιπλέον το κρέας έχει, αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες, παράσιτα που είνα όλα επιβλαβή, ειδικά για καρκινοπαθείς.

 

Καφεϊνη

 

Θα πρέπει να αποφεύγουμε ροφήματα και αφεψήματα τα οποία έχουν μεγάλη ποσότητα καφεϊνης. Ας προτιμάται πράσινο τσαϊ το οποίο λειτουργεί εναντίον του καρκίνου. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε νερό καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο έτσι ώστε να αποφύγετε τις γνωστές τοξίνες και βαρέα μέταλα τα οποία περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο και καλό θα ήταν να αποφεύγεται.

 

Κάποιες συμβουλές τις οποίες πρέπει να ακολουθούμε είναι

 

- Να μην βάζουμε πλαστικά σκεύη ή πλαστικές μεμβράνες σε φούρνο μικροκυμμάτων
- Μην βάζετε δοχεία με νερό στην κατάψυξη
- Προτιμάτε μια διατροφή η οποία αποτελείται 80% από φρέσκους χυμούς, λαχανικά, σπόρους, ξηρούς καρπούς, σιτηρά ολικής αλέσεως και λίγα φρούτα (τα περισσότερα περιέχουν σάκχαρα). Τέτοια διατροφή μας βοηθάει να αναπτύξουμε αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα μας. Το υπόλοιπο 20% της διατροφής θα πρέπει να αποτελείται από γεύματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα φασόλια. Οι φρέσκοι χυμοί λαχανικών έχουν ζωντανά ένζυμα τα οποία απορροφούνται εύκολα και φτάνουν στα κύττρα σχεδόν αμέσως (περίπου 15λεπτά), και έτσι ενισχύεται η ανάπτυξη υγιών κυττάρων. Αν θέλετε να προσλάβετε ένζυμα προτιμείστε φρέσκο χυμό λαχανικών (συμπεριλάβετε βλαστούς από φασόλια) και λαχανικά ωμά 2 ή 3 φορές κάθε μέρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου (104 βαθμοί Φαρενάιτ) τα ένζυμα καταστρέφονται.

 

Το νοσοκομείο John Hopkins το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό για την αντιμετώπιση του καρκίνου πρόσφατα έστειλε τις παραπάνω πληροφορίες σε κάποιο από τα ενημερωτικά του δελτία. Επίσης αυτές οι πληροφορίες δημοσιεύτηκαν και στο Walter Reed Army Medical Center. Οι διοξίνες προκαλούν καρκίνο και ειδικά καρκίνο του μαστού.

 

Πρέπει να δώσουμε ιδιάιτερη προσοχή. Είναι δηλητηριώδες για το σώμα μας το να ψύχουμε μπουκάλια με νερό καθώς η ψύξη ελευθερώνει διοξίνες από το πλαστικό το μπουκαλιού. Ο Δρ. Edward Fujimoto, Διευθυντής του προγράμματος ευεξίας στο Castle Hospital σε μία τηλεοπτική του εμφάνιση μίλησε για αυτόν τον κίνδυνο της υγείας μας. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε πλαστικά στον φούρνο μικροκυμμάτων. Επίσης όσον αφορά την πλαστική μεμβράνη την οποία βάζουμε πάνω από το φαγητό όταν το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμμάτων είναι το ίδιο επικίνδυνες. Η θερμοκρασία του φαγητού πρακαλεί τήξη δηλητηριωδών τοξίνων οι οποίες από την μεμβράνη περνάνε στο φαγητό. Καλύτερα θα ήταν αντί για μεμβράνη να χρησιμοποιείτε χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

 

Περιμένετε ...