Greenmed

Ο φυσικός δρόμος για την υγεία...

Η βιταμίνη Ε, το συνέζυμο Q10 και η υγεία του καρδιαγγειακού.

Η βιταμίνη Ε, το συνέζυμο Q10 και η υγεία του καρδιαγγειακού.

 

Έρευνες δείχνουν ότι η διατροφή χαμηλή σε βασικά αντιοξειδωτικά στοιχεία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες πιθανότητες για καρδιαγγειακά νοσήματα. Αντιοξειδωτικά με ιδιαίτερα έντονγ προστατευτική δράση είναι η βιταμίνη Ε και το συνένζυμο Q10.

 

H βιταμίνη Ε είναι λιποδιαλυτή και συναντάται σε 8 φυσικά ομόλογα. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι προστατεύει το κύτταρο από τις ελεύθερες ρίζες. Ιδιαίτερα υποβοηθητικός είναι ο ρόλος του ενζύμου το οποίο φροντίζει την επαναφορά της Βιταμίνης Ε στην αρχική της κατάσταση μετά απο την "μάχη" με τις ελεύθερες ρίζες.


Vitamin E forte 268 mg

Η βιταμίνη Ε forte 268 mg σε κάψουλες από την ascopharm περιέχουν υψηλές δόσεις της φυσικής βιταμίνης Ε. Αυτό σημαίνει ότι κάθε κάψουλα περιέχει 400 IU (268,4 mg) βιταμίνης Ε, ένα ποσό που αρκεί για να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες, ή να αποφευχθεί η έλλειψη αυτής της σημαντικής βιταμίνης

Αγοράστε το προϊόν

 

Έρευνες για την βιταμίνη Ε

 

Η μελέτη MONICA απέδειξε οτι η ποσότητα της βιταμίνης Ε είναι αντοστρόφως ανάλογη με την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επίσης, ακόμη δύο μελέτες οι οποίες επιβεβαιώνουν αυτό το συμπέρασμα είναι η S Nurses' Health Study η οποία είχε δείγμα 87000 γυναίκες 34-59 ετών και η μελέτη των Rimm, Stampfer και Ascherio η οποία είχε ως δείγμα 40000 άντρες ηλικίας 40-75 ετών. Αποδείχθηκε ότι η ημερίσια λήψη Βιταμίνης E έστω και για δύο χρόνια μειώνει κατά πολύ την πιθανότητα εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

 

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, ερευνάται το ενδεχόμενο η βιταμίνη Ε να έχει αντιθρομβωτική δράση, κάτι για το οποίο έχουν αρχίσει να προκύπτουν τα πρώτα μετρήσιμα στοιχεία.

 

Επιπλέον οι τοκοτριενόλες οι οποίες ανήκουν στην οικογένεια της βιταμίνης Ε πιστεύται ότι μειώνουν την ενδογενή παραγωγή της χοληστερόλης αναστέλοντας την HMG-CoA αναγωγάση.

 

Ο σπουδαίος ρόλος του συνένζυμου Q10

 

Όσο για το συνένζυμο Q10, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό αντιοξειδωτικό στοιχείο το οποίο όχι μόνο επαναφέρει τη Βιταμίνη Ε στην αρχική της κατάσταση μετά απο την "μάχη" με τις ελεύθερες ρίζες αλλά δίνει και το ίδιο τέτοιες μάχες ένώ συμμετέχει και στην παραγωγή ενέργειας μέσα στο κύτταρο σύμφωνα με τον Νομπελίστα για τη σχετική έρευνα Peter Mitchell.

 

Το συνένζυμο Q10 το παράγει ο οργανισμός μας αλλά μπορεί και το προσλαμβάνει απο μερικές τροφές όπως το σκουμπρί. Για να το δημιουργήσει ο οργανισμός μας χρειάζεται τα αμινοξέα τυροσίνη και φαινυλαλανίνη, αλλά και την συμμετοχή 7 ακόμα βιταμινών και αρκετών ιχνοστοιχείων. Αν κάποιο από αυτά απουσιάζει τότε η παραγωγή του αναστέλεται. Κάθε λοιπόν έλλειψη σε έναν από τους προδρόμους της σύνθεσης του Q10, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπαρκή παραγωγή, αυτού του πολύτιμου συνενζύμου. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται σε διατροφή χορτοφαγικού τύπου και στην τρίτη ηλικία, ενώ παρατεταμένη φαρμακευτική αγωγή με στατίνες (φάρμακα που χορηγούνται σε υπερλιπιδαιμίες) και συγκεκριμένα αντιδιαβητικά φάρμακα, οδηγεί σε μείωση των επιπέδων Q10 του οργανισμού.


Q10 Kapseln Πρωτοποριακή φόρμουλα για την υγεία της καρδιάς

Με τις Sovita Q10 ζωτικής σημασίας PREMIUM κάψουλες παίρνετε 60 mg συνένζυμο Q10, πολλές σημαντικές βιταμίνες, μαγνήσιο , σελήνιο και ένα ειδικό OPC πλούσιο εκχύλισμα από κόκκινα σταφύλια.

Αγοράστε το προϊόν

 

Ο δυτικός τρόπος διατροφή μας δίνει μόλις 5mg του συνένζυμου Q10 ημερησίως. Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι η συμπληρωματική χορήγηση του Q10 είναι μια ελπιδοφόρα κίνηση.

Περιμένετε ...